ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

7 Ιανουαρίου 2023

ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ "ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" ;


ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ "ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" ;



Είναι έγκλημα,

 που κανείς δεν μιλάει για τους Έλληνες  των Σκοπίων !


Είναι ΠΡΟΔΟΣΊΑ που δεν διεκδικεί το "ελληνικό" κράτος την προάσπιση των δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας !


Για μια ακόμη φορά οι υποτιθέμενες ελληνικές κυβερνήσεις γυρνούν την πλάτη στους Έλληνες ...


Η αποσιώπηση της ελληνικότητας μεγάλου μέρους του πληθυσμού των Σκοπίων (12-18%), οι οποίοι ανήκουν πραγματικά στο Μακεδονικό Έθνος και μιλούν την ελληνική γλώσσα, αποτελεί προδοτική συνέπεια της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών".


ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΥΧΕΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΥΠΟΥΛΑ, ΣΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ !


Βέβαια η διεκδίκηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας των Σκοπίων θα γκρέμιζε αυτόματα το ψεύτικο αφήγημα με το οποίο βάφτισαν τους Σλάβους ως Μακεδόνες και την βουλγαροσλαβική διάλεκτο ως μακεδονική !


Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΌΣ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ 


Η παραχώρηση της ονομασίας "Βόρεια Μακεδονία"  στα Σκόπια από τα απο-κόμματα της Βουλής συνιστά εθνική προδοσία, διότι αποτελεί καταφανώς και δια της υπογραφής τους, συναίνεση στην κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και στον σφετερισμό της ταυτότητας και της ιστορίας του Ελλάνιου Έθνους από αλλογενείς.

Ο σκοπός γι' αυτό έχει διττή όψη, η φανερή αφορά τις βλέψεις των Σλάβων για έξοδο προς την Μεσόγειο θάλασσα 

και η κρυφή που είναι ότι ...

οι διεθνείς τραπεζίτες εφηύραν έναν ακόμη τρόπο για να ιδιοποιηθούν παρανόμως τον κληρονομικό πλούτο του Μ. Αλέξανδρου, κλέβοντας και παραχαράσσοντας τα κληρονομικά δικαιώματα που περιλαμβάνονται στον όρο "Μακεδονία"  και που δικαιωματικά ανήκουν αποκλειστικά στο Έθνος των Ελλήνων.


Κανένας βουλευτής,  δεν είχε το δικαίωμα να υπογράψει την κατάπτυστη "Συμφωνία των Πρεσπών" και να αναγνωρίσει την ύπαρξη "Μακεδονικού Έθνους" και "Μακεδονικής Γλώσσας" σε μη Έλληνες, διότι αυτό έρχεται σε παράκρουση με την ιστορία και με την πραγματικότητα. 


Ταυτόχρονα η παράβλεψη της ελληνικής μειονότητας στην περιοχή συνιστά ένα ακόμη έγκλημα !


Υπερασπίζονται οι Βούλγαροι την βουλγαρική μειονότητα των Σκοπίων, προβάλλοντας την απειλή "ΒΕΤΟ" στους Σκοπιανούς, αν δεν σεβαστούν τα δικαιώματα της βουλγαρικής μειονότητας. Μάλιστα το 1991 η Βουλγαρία κατέθεσε υπόμνημα στον ΟΑΣΕ με το οποίο ανέφερε ότι στα Σκόπια κατοικούσαν 2.000.000 Βούλγαροι και 200.000 Έλληνες.   


Κανείς στην Ελλάδα δεν αναφέρεται  στους

 Έλληνες αυτόχθονες ιθαγενείς που ζουν εκεί χιλιάδες χρόνια τώρα ...

Επομένως συντελείται ένα διπλό έγκλημα !



Γνωρίζουμε πως οι Σλάβοι εγκαταστάθηκαν στις περιοχές που τότε ονομαζόταν Πελαγονία και Παιονία μετά τον 6ο μ.χ. αιώνα και ότι από αρχαιοτάτων χρόνων  κατοικούσαν εκεί Έλληνες, γι΄ αυτό άλλωστε υπήρχαν δεκάδες ελληνικές πόλεις που ορισμένες φαίνονται στον χάρτη :


Λυχνίδα,  Ηράκλεια,  Στόβοι,  Άστιβος,  

Σκόποι,  Αστραίον,  Στύμβερα,  Κεραμεία,  

Βυλάζωρα,  Ειδομένη,  Παρεμβολή,  Πελαγονία,  

Τρίπολις,  Οκτώλοφος,  Βρυγιάς,  Άθακος,  

Σκυρτωνία,  Δερρίοπος,  Πισσαίον,  Αυδάριστος,  

Αλκομεναί,  Βρυάνιον,  Δέβορος,  Αντιγόνεια,  

Δόβηρος,  Ταυρίανα,  Πρίλαπος,  Εφεσία  

Άρτεμις,  Στεναί,  Εριγών,  Ζεύγλη,  

Θύμβρις κ.α. 




Τα επίσημα στοιχεία των απογραφών έχουν ως εξής:

Το 1941 έγινε απογραφή από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής όπου καταγράφηκαν 100.000 Έλληνες επί συνόλου 800.000 δηλ. 12% του πληθυσμού.

Το 1951 καταγράφονται 158.000 Έλληνες. Εξ αυτών 25.000 είναι Έλληνες γηγενείς κάτοικοι Μοναστηρίου, 100.000 βλαχόφωνοι Έλληνες (Γκρέκ), 3.000 Έλληνες Σαρακατσαναίοι και 32.000 Έλληνες πολιτικοί πρόσφυγες του εμφυλίου. Ήτοι το 18% από 900.000 (τότε) πληθυσμού.


Τα στοιχεία αυτά ενόχλησαν τις αρχές των Σκοπίων οι οποίες υποχρέωσαν τους 100.000 Έλληνες να δηλώνονται «Μακεδόνες» ή το πολύ «Βλάχοι».

Με την απογραφή όμως του 1991 αποκαθίσταται εν μέρει η αλήθεια. Παρ΄ότι δεν κοινοποιήθηκαν λεπτομερή απογραφικά στοιχεία, εν τούτοις στον αντιπολιτευόμενο Τύπο δημοσιεύθηκαν πληροφορίες περί του ότι ποσοστό μεταξύ 12 και 18% δήλωσε ότι έχει ελληνική εθνική συνείδηση.

Δηλαδή περίπου 250.000 επί 2.200.000 κατοίκων. 
Πρόκειται για γηγενείς Έλληνες που στην νεότερη εποχή, ιδιαίτερα μετά τους Βαλκανικούς πολέμους αντιμετώπισαν διωγμούς από Βουλγάρους κομιτατζήδες και αργότερα από το κομμουνιστικό καθεστώς του Τίτο. πηγή

Επίσης δεν θα πρέπει να αποκλείουμε την περίπτωση να υπάρχουν άνθρωποι με ελληνικό dna που έχουν εξσλαβιστεί ή βουλγαροποιηθεί δια της βίας και μετά από αιώνες να μην θυμούνται καν πως είναι Έλληνες. 


Έλληνες των Σκοπίων

Στις κατασκηνώσεις του δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα, φιλοξενήθηκαν το καλοκαίρι του 2010, 14 Ελληνόπουλα από το Μοναστήρι (Bitola) των Σκοπίων, με τον 75χρονο δάσκαλό τους κ. Θανάση Στεργίου, που είναι και πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου ¨Μάτι".






Τα παιδιά είναι από οικογένειες βλαχόφωνων και ελληνόφωνων της πόλης, που διατηρούν ακέραιη την ελληνική τους ταυτότητα, παρά τις μεθοδεύσεις των Σκοπιανών και τα εμπόδια που θέτει το επίσημο ελληνικό κράτος, μέσω των διπλωματικών του εκπροσώπων στα Σκόπια. Ο κ.Στεργίου, παρά τη μεγάλη του ηλικία, εξακολουθεί να μαθαίνει τα ελληνικά, όχι μόνο σε Ελληνόπουλα της περιοχής, αλλά και σε παιδιά Σκοπιανών, που θέλουν να μάθουν τη γλώσσα.



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ ...




ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ BITOLA
 και περιοχή ελληνικού πολιτισμού κατά την διάρκεια του Μακεδονικού αγώνα.
Είχε διακριθεί για τα ελληνικά σχολεία και για την εθνική συνείδηση των κατοίκων του.
κ.α. με έντονη διαρκή παρουσία αυτοχθόνων Ελλήνων μέχρι σήμερα.  
 περιοχή Μουρίχοβο, στην αρχαία Παιονία  (Δευρίοπος, όπου κατοικούσε το μακεδονικό φύλο Δευριόπων), υπήρχαν 27 χωριά εκ των οποίων στα 24 κατοικούσαν σλαβόφωνοι Έλληνες με ελληνική εθνική συνείδηση και μόνο τα 3 ήταν βουλγαρικά.

Στην περιοχή της Αχρίδας (ή Οχρίδας με την αρχαία ονομασία Λύχνιδος ή Λυχνίς, μέχρι το 879 μ.κ.χ., οπότε αρχίζει να συναντάται με την σλαβική ονομασία  Όχριντ από το σλαβικό "βο χριντ" που σημαίνει : στον λόφο) στο όρος "Περιστέρι" μέχρι την λίμνη της Πρέσπας, κατοικούσαν βλαχόφωνοι ελληνικής συνειδήσεως και ελληνικού πολιτισμού. 

Από τα πανάρχαια χρόνια ζούσε εκεί το ελληνικό φύλο Δασσαρήτες ή Δεσσαρήτες ή Δεξάροι (ένα φύλο που ανήκε στο γένος "Χάονες" που συνολικά αποτελούνταν από 14 φύλα Ηπειρωτών) που μιλούσαν την έντονα δυτική ελληνική διάλεκτο σύμφωνα με τον "Θεόπομπο" του Στράβωνα πηγή.

Η έλλειψη ιστορικής γνώσης από μέρους των πολιτικών προσώπων δεν συγχωρείται επουδενί. Η παράβλεψη της αλήθειας για λόγους έλλειψης εθνικής συνείδησης βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντα του Έθνους Ελλήνων, που βέβαια ζει και βιώνει και εκτός Ελλάδος.

 Επομένως οι άνθρωποι αυτοί δεν θα έπρεπε να έχουν την θέση του νομοθέτη - βουλευτή στην "Βουλή των Ελλήνων" σε μια πραγματικά Ελληνική Βουλή.


 ΕΛΛΗΝΙΔΑ και ΕΛΛΗΝΑ


ΕΝΩΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ 


ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ 


ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !



ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΔΑΝΟΥ

ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ


ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ 


ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 


«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»





EMAIL: giadanou70@gmail.com


TΗΛ. 6932729297


giadanou.blogspot.com

 



youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCLXtKZObutWedRZOijfbToA

 



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ "Ε.ΣΥ.":

https://esy-xanthis.blogspot.com/2020/08/619904-09-2015.html




ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ "E.ΣΥ" :

https://esy-xanthis.blogspot.com/2020/08/blog-post_38.html




ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ : https://www.aitherikigrafi.gr/




 fb: https://www.facebook.com/profile.php?id=100053843734529

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Author Description


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Post Top Ad